”Se at komme afsted”, lyder opfordringen fra Niels Freitag og Henrik Nielsen fra Adamsen A/S, som for tre år siden deltog på RaketVækst. I dag bruger de stadig værktøjerne fra forløbet, som også har givet dem mod på at starte en helt ny produktionsvirksomhed op.

Med knap 100 deltagere gennem de sidste seks år er RaketVækst uden tvivl Stevns’ Erhvervsråds mest populære kursusforløb og ifølge erhvervschef Thomas Christensen, erhvervsrådets bedste tilbud til erhvervslivet.

– De stevnske virksomheder, der ikke har været afsted, de skal se at komme afsted, lyder opfordringen fra Niels Freitag, som både har deltaget på RaketVækst 1 og 2 sammen med Henrik Nielsen, som han ejer tømrer- og tækkefirmaet Adamsen A/S sammen med.

De havde fået forløbet anbefalet af andre deltagere, men det krævede alligevel lidt overtalelse at få lokket Henrik med. Både han og Niels blev dog så begejstrerede for forløbene, at de grinende spørger til, hvornår der kommer et RaketVækst 3 forløb.

– Vi har været på både kursus 1 og 2 – fantastisk! – det burde alle gøre. Kurset har givet Niels og jeg hår på brystet. Hvis ikke du udvikler dig, så sker der jo ikke noget. For mig og Niels betyder udvikling og vækst flere arbejdspladser. Vi vil gerne have vækst, og vi vil gerne lave flere arbejdspladser på Stevns – det er vigtigt for os begge to, fortæller Henrik.

Man skal være klar til at ændre nogle ting

RaketVækst er et tre dages forløb med overnatning, hvor deltagerne kommer hele vejen rundt om deres virksomhed og arbejder med de udviklingsmuligheder, der kan styrke deres forretning og på sigt give flere penge på bundlinjen.

– Vi har lært meget – på alle parametre er vi blevet skubbet i den rigtige retning. Vi er blevet hjulpet til at bruge nogle af de værktøjer, man har brug for som arbejdsleder, for det er jo ikke noget, man er uddannet, siger Niels, som sammen med Henrik har den daglige ledelse for 14 faste medarbejdere.

På RaketVækst får deltagerne undervisning og individuel sparring fra kursets erfarne konsulenter samt eksterne eksperter inden for salg og markedsføring, men den konstruktive sparring med de andre ejerledere er mindst lige så vigtig.

–  Det er jo et ensomt hverv at være virksomhedsejer, og hvis man er alene om det og ikke har nogle at spare ordentligt med, kommer man hurtigt til at køre i samme rille, uden man er opmærksom på det. Her er det et must at deltage i Raketvækst, men man skal være klar til det, for hvis man ikke er klar til at ændre nogle ting i virksomheden, så skal man ikke tage af sted, mener Niels.

På forløbet arbejder deltagerne strategisk med deres virksomheder; de fastlægger de vigtigste områder, de skal arbejde med, sætter sig konkrete mål og udarbejder en strategi til at nå målene. Hos Adamsen har fire opfølgningsmøder efter forløbet været med til at hjælpe dem til at nå deres mål.

– Opfølgningsmøderne har været gode i forhold til, at man står til regnskab både i forhold til erhvervsrådet og i forhold til de andre deltagere på holdet, forklarer Niels, som synes, at man får mest ud af forløbet, hvis man ikke deltager sammen med nære venner, så man tør give hinanden konstruktiv feedback.

Har startet ny virksomhed

Selvom det er tre år siden, at Henrik og Niels deltog på første forløb, bruger de stadig de værktøjer, de lærte på kurset. Siden da har de også startet virksomheden Angle Design, som sælger patenterede vinkelsæt, som gør det muligt at skære vinkler hurtigt og præcist.

– Vi har startet en hel ny produktionsvirksomhed, og det ligger jo egentlig uden for vores normale kompetencer. Det havde vi ikke turdet komme i gang med, hvis vi ikke havde været på RaketVækst, fordi det gjorde, at vi følte, at vi havde kompetencerne og netværket til at starte op, fortæller Niels.

Han kan mærke en tydelig forskel mellem virksomhedsejere som har været på RaketVækst og dem som ikke har.

– Mange af de problemer, som vi oplever, at andre står med i vores netværk, har vi ikke, fordi vi har fået de værktøjer. Derfor opfordrer vi dem til at deltage på RaketVækst, for meget af det, de har været igennem, ville de have sluppet lettere over, hvis de havde deltaget. Det er ærgerligt, for det har jo kostet dem penge, så der ville RaketVækst være godt givet ud, slutter Niels.

Læs mere om RaketVækst og meld dig til næste forløb 28.-30. november