De sidste to år har 400 danske iværksættere valfartet til Spanien i starten af foråret for at deltage i den populære bootcamp ”Seedster”. Sidste år var Jesper Kousgaard fra Cykelrevisoren i Hårlev med, og han anbefaler varmt andre iværksættere at deltage.

– Jeg er blevet meget positivt overrasket over, hvor meget, det har givet. Folk ved ikke, hvor meget det betyder at komme væk hjemmefra i en uges tid i nogle lækre omgivelser, hvor man får en masse indspark. For en ting er at tjene penge, men hvis man gerne vil noget mere; hvad enten det er mere fritid, overskud i hverdagen eller flere penge, så bliver man nødt til at afsætte tid til at udvikle sin virksomhed, fortæller revisor Jesper Kousgaard, som ejer og driver Cykelrevisoren i Hårlev.

”Du misser 100% – de chancer du ikke tager”
– Carsten Mikkelsen, iværksætter og mentor på Seedster

Seedster foregår over en uge på et firestjernet hotel på Costa del Sol i Marbella Sydspanien, og ifølge Jesper er en af de bedste ting ved kurset, at du kommer væk fra den daglige drift, og kan se din virksomhed lidt oppefra med de udviklingsorienterede briller på.

– En af de fedeste ting, jeg har fået med hjem er, at der nu står ”intern udvikling” i min kalender hver onsdag eftermiddag. Det, jeg bruger det til, er at hvis der er noget, som kan gøres smartere eller er et irritationsmoment, så bliver det noteret på to do listen og tages frem om onsdagen, hvor jeg løser det. Jeg har aldrig brugt så meget tid på udvikling, men jeg bliver hurtigere færdig med mit arbejde, og min omsætning har aldrig været højere.

Sparring fra Danmarks dygtigste iværksættere

På Seedster er der hver dag fokus på et nyt emne; salg, markedsføring, økonomi osv., og du vælger selv, hvilke oplæg, du vil høre. Indlægsholderne er blandt nogle af Danmarks bedste eksperter og mest succesfulde (serie)iværksættere; Jesper Buch, Tommy Ahlers, Caper Blom for blot at nævne en brøkdel. På kurset kan du få værdifuld sparring på din virksomhed fra i alt 30 mentorer, som selv har skabt og opbygget succesfulde millionforretninger fra bunden.

– Du kan i ugens løb tage fat på dem og sige; har du lige 10 minutter, hvor vi kan snakke? Så kan du få nogle indspark fra de store kanoner, og det er i sig selv inspirerende, for de er altså skarpe og helt nede på jorden. Du plukker bare, hvem du helst vil tale med. Der er jo alt fra IT-folk til håndværkere, plus at du lige har 250 andre, der også er på kursus og gerne vil hjælpe dig – hvis du bare spørger.

Jesper har selv fået vigtige inputs fra både mentorer og deltagere, som bl.a. har ført til, at han har fundet et hul i markedet og i højere grad vil fokusere på dødsboer frem for traditionelle revisoropgaver. Ligesom han har fået gode råd om prissætning af sine ydelser fra en mentor med kendskab til markedet.

Se programmet fra Seedster 2,0 (2017) 

Et stærkt netværk

Når de sidste faglige indlæg er ved at nå deres afslutning, og mørket falder på i den spanske ferieby, mødes de mange bootcamp deltagere på kryds og tværs til hygge, spisning eller en drink i baren, og det skaber et stærkt netværk med de andre iværksættere, som Jesper stadig mødes med. I hverdagen kan man via en lukket facebookgruppe trække på de 250 deltagere fra netværket – som gerne giver inputs og besvare spørgsmål.

– Man snakker med de andre og kan se, at de fortsætter med denne her udvikling, og det holder én til ilden.

Hør deltagernes erfaringer

Seedster – er en øjenåbner 

For Jesper er Seedster ikke et overstået kapitel – han har fået smag for at udvikle sin virksomhed, og går stadig med flere idéer, som han gerne vil realisere.

– Hvis der er andre virksomheder fra Stevns, som gerne vil med, men som er alene, bakker jeg gerne op og deltager igen. Jeg vil gerne afsted igen for ikke at slippe lysten til fortsat at udvikle min virksomhed.

JUST F★KING DO IT”
– motto Casper Blom, iværksætter og mentor på Seedster

Seedster 3.0

Seedster 3.0 foregår 4. Marts – 11. Marts 2018. Det koster 10.995 kr ex. moms at deltage på Seedster, som dækker 1 uges hotelophold, mad og drikke samt faglige indlæg, et kæmpe netværk og whiteparty.

Læs mere og meld dig til på seedster.dk