Chalk Copenhagen holder til i den gamle museumsbygning i Højerup og har UNESCO’S Verdensarv Stevns Klint som nærmeste nabo. Det er i disse skønne omgivelser og med naturens råmaterialer, at de producerer håndlavede og bæredygtige pastelkridt i høj kvalitet

Vi stiller Conny Vies fem spørgsmål:

Chalk Copenhagen, Conny Vies

Hvordan bruger du dit lokalområde, når du driver virksomhed?
For Chalk Copenhagen er det vigtigt, at vi bruger de lokale naturlige ressourcer, at vi ikke importerer produkter fra for eksempel Kina, hvis man kan undgå det og bruger det, der er i nærheden. Det skal være det nære og naturlige og med afsæt i områdets kridt. Vi har skabt en ny type materiale til at dyrke kunst og givet folk lyst til at tegne og nyde vores fantastiske natur.

Hvordan påvirker implementeringen af krav til bæredygtige klimaløsninger den daglige drift af din virksomhed?
Bæredygtighed har været udgangspunktet helt fra begyndelsen i idefasen. Det er udgangspunktet for udviklingen af vores  produkter og et naturligt grundlag for virksomheden.

VI arbejder hele tiden på at finde bedre pigmenter (farver), der ikke indeholder tungmetaller, bindemidler, som ikke er baseret på plast og ikke indeholder konserveringsmidler. Mange  miljømærkninger er forbundet med store omkostninger og kan ikke betales af små innovative virksomheder. Hvis mindre virksomheder skal være med til at udvikle bæredygtige løsninger  i fremtiden, skal retningslinjer og krav til dokumentation  reguleres og omkostninger til frivillige mærkninger sænkes, så alle kan deltage i udviklingen.

Stevns Folkloremuseum

Hvordan gør du brug af digitalisering i virksomheden?
Digitalisering er en integreret del af vores hverdag. Vi arbejder  konstant på udvikling og optimering af såvel hjemmeside som  webshop. Vi arbejder aktivt med sociale medier og poster dagligt på Instagram, ugentligt på Facebook og ca. en gang om  måneden på LinkedIn. Vi sender nyhedsbreve kontinuerligt og holder på den måde kontakten med kunstnere og  samarbejdspartnere.

Jeg kan godt lide at gøre tingene selv – at lære og lave. Selvom  jeg lige har lavet en aftale med et firma om at lave søgemaskineoptimering (SEO), for det føler jeg ikke helt, jeg har styr på selv.

Hvordan har du oplevet udviklingen af erhvervslivet og erhvervsmiljøet i Stevns?
For os er partnerskaber, netværk og vidensdeling utrolig vigtigt. Vi sætter stor pris på aktiviteter og udvikling i såvel Stevns Erhvervsråd som i Verdensarv Stevns.

Det som er allerbedst ved Stevns Erhvervsråd er, at jeg kan trække på dem NÅR som helst. Når man står i en eller anden  situation, hvor man føler: HER har jeg brug for sparring eller bare et godt råd, så ved jeg, at jeg kan trække på dem.

Vi nyder den fælles ånd, glæden og lysten til at gøre en forskel for området – og vi vil gerne være med til at tegne et område,  hvor natur, kunst og kultur får lov til at udvikle sig.

Hvad er næste skridt i udviklingen af din virksomhed?
Jeg ser utrolig meget frem til det nye Besøgscenter. Det er jo et museum og min største kundetype. Og når jeg ligger her på  Stevns, er det klart, at jeg vil gøre en ekstra indsats med dem. Jeg håber, jeg kan få et sammenarbejde med dem og deres butik.

Det vigtigste for os er at komme til udlandet. Vi vil gerne udvikle vores samarbejde og salg til både Sverige og Tyskland. Jeg er blandt andet med i et projekt med Erhvervshus Sjælland, der  netop skal fremme salg i Nordtyskland.