Forsikringsselskaberne er et interessant kundesegment for håndværksvirksomhederne. Men hvordan etablerer man et samarbejde og hvad skal der til for at komme ind i varmen? Det var temaet, da Stevns Erhvervsråd og Netværket Syd afholdt fælles netværksmøde på Restaurant Lanterna i Rødvig tirsdag d. 21. oktober.

Mere end 35 virksomheder var samlet for at få tips til, hvordan man skal bære sig ad for at blive godkendt som leverandør til forsikringsselskaberne i forbindelse med skader på bygninger, biler og andet. Både entreprenører, tømrermestre og autoværksteder stillede spørgsmål og noterede anbefalinger fra de tre foredragsholdere.

Tre steder at indlede samarbejde
Emnet blev belyst fra tre vinkler. Først med et bredt indlæg fra Torben Ørbæk, der er indkøbschef hos Gjensidige Forsikring, et af Skandinaviens største forsikringsselskaber. Torben Ørbæk beskrev branchens vedholdende indsats for at systematisere og professionalisere samarbejdet med leverandører af både materialer og håndværk. Bl.a. har man indgået faste aftaler med bestemte byggemarkedskæder for at holde materialepriserne nede, og man anvender et effektivt sagstyringssystem til at håndtere de enkelte forsikringssager.

Sagsstyringssystem med indbygget leverandørkatalog
Forsikringsbranchens sagsstyringssystem hedder Scale Point og indeholder et katalog over mulige leverandører i forbindelse med skader af forskellige typer. Rebecca Bortfeldt fra Scale Point var også med og fortalte de tilstedeværende virksomheder om, hvordan man kan blive optaget i kataloget og på den måde være potentiel leverandør i forbindelse med skader i ens eget lokalområde.

Håndværkstaksator med gazellevækst
Endelig var der et indlæg fra Michael Hoff-Møller, der er direktør hos tømrervirksomheden Egon Olsen & Søn i Solrød, der har et tæt samarbejde med forsikringsselskaberne. Egon Olsen & Søn fungerer som håndværkstaksator for flere forsikringsselskaber og er 4 år i træk kåret som Gazelle i Børsen. Michaels opskrift på det gode samarbejde med forsikringsselskaberne var enkel: 1) forstå og respekter forsikringsselskabets forretningsmodel 2) gør arbejdet nemt for taksatoren 3) lever et ordentligt stykke arbejde til en konkurrencedygtig pris.

Det blev slået fast på mødet at forsikringsselskaberne altid er interesseret i at finde samarbejdspartnere blandt kompetente håndværkere, der kan tilbyde et ordentligt produkt til konkurrencedygtige priser.

Både Netværket Syd og Stevns Erhvervsråd afholder løbende netværksmøder for håndværksbranchen med fokus på tværgående samarbejde og adgang til større entrepriser.

Det næste arrangement hos Stevns Erhvervsråd er ”Morgennetværksmødet – mød Stevns’ virksomheder” Under temaet Bæredygtighed, ser vi nærmere på virksomheder der har fokus på bæredygtighed, innovation og værdiforøgelse når de driver deres forretning. Det afholdes på Rødvig Kro og badehotel torsdag d. 13. november kl. 7.00. Læs mere på Billetto.