Seks virksomheder med hver deres særlige speciale var 24. juni inviteret til frokost hos Stevns Erhvervsråd for at blive en del af Digitale Veje til Vækst – et projekt, som hjælper virksomheder med digital omstilling.

Et betonfirma med ”genbrugsbeton”, en kloakmester med speciale i brøndrenovering og et pumpefirma med dygtige teknikere var blandt de seks virksomheder, som onsdag var inviteret til frokost hos Stevns Erhvervsråd:

– I er inviteret her i dag, fordi I gør noget anderledes end konkurrenterne, som gør at I får markedsandele, forklarede erhvervs- og virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen.

Stevns Erhvervsråd havde udvalgt de seks virksomheder til at høre om og deltage i projektet ”Digitale Veje til Vækst”, som konsulent Jette Mølholm fra Funding2Learn præsenterede. Digitale Veje til Vækst er et projekt, hvor virksomheder får rådgivning til digital omstilling, og kan sparre med hinanden om projektet i et netværk. Rådgivningen er finansieret af EU-midler, så det er gratis for virksomhederne at deltage, udover den tid, de bruger. Dog skal virksomhederne være klar til at rykke sig:

– Det er afgørende for mig, at jeg kan mærke, at virksomheden jeg arbejder med, har lyst til at flytte sig, forklarede Jette Mølholm, som hjælper virksomhederne med rådgivning og projektstyring.

Ting der summer i baghovedet

Projektet fungerer som en bred paraply for digital omstilling og kan dække alt fra softwarekompetencer og online tilstedeværelse til strategi og ledelse. Jette Mølholm inviterede i første omgang de forsamlede ejerledere til et kaffemøde i deres virksomheder, hvor hun og den enkelte ejerleder tager en snak om virksomhedens behov for digitalisering, så hun kan tilrettelægge et skræddersyet forløb. En af dem, som var glad for det tilbud, var kloakmester Søren K. Hansen:

– I stedet for, at vi hver især sidder med vores egne udfordringer, er det godt, at der er en organisation, som samler os og giver os et spark bagi. Det var lige præcis derfor, at jeg i sin tid var med til at stifte Stevns Erhvervsråd og fortsat er medlem.

En anden begejstret deltager var Lars Warm fra Danske Idrætssvømmehaller, som opfordrede sine meddeltagere til at forberede sig inden kaffemødet ved at lave en liste over de ting, som kunne gøre deres hverdag nemmere med digitale løsninger:

– Jeg tror, vi alle sammen har nogle ting, der ligger og summer i baghovedet, som vi godt ved kunne gøres smartere, men som vi aldrig kommer videre med i hverdagen, forklarede han.

 


Fakta:

Digitale veje til Vækst er finansieret af EU-midler og ledes af et projektsekretariat i Zealand (tidligere Erhvervsakademi Sjælland).

Formålet er gennem konsulentbistand at identificere styrkepotentialer med digitalisering. Det kan f.eks. være softwarekompetencer, online tilstedeværelse, brug af digitalt styrede maskiner og meget mere.

Stevns Erhvervsråd har tidligere samlet 6 virksomheder i et erfaringsnetværk om CNC-maskiner, hvoraf de 4 er med i Digitale veje til Vækst. Nu tager Stevns Erhvervsråd hul på et nyt forløb for virksomheder med primær teknologi – virksomheder som gør noget anderledes end deres konkurrenter, som giver dem en konkurrencefordel.

Forløbet gennemføres i tæt samarbejde med Jette Mølholm fra Funding2Learn, som også står for hovedparten af sparringen med de enkelte virksomheder.

Læs mere om Digitale Veje til Vækst