Da Stevns Erhvervsråds udviklingsforløb RaketVækst løb at stablen i slutningen af november, var Kim Mortensen fra KM-BYG Valløby ApS blandt deltagerne. Det har bl.a. givet ham værktøjer til at udvikle virksomheden og til at optimere sin tid.  

Den travle ejerleder havde egentlig ikke tid til at tage tre dage ud af kalenderen for at hellige sig udviklingen af sin virksomhed, men erhvervsrådets virksomhedskonsulent fik ham overtalt.

– Jeg blev tvunget, siger Kim Mortensen med et smil og fortsætter:

– Men det har jeg bestemt ikke fortrudt. Det har overrasket positivt, fortæller han.

Fra drift til udvikling

På RaketVækst arbejder ejerlederen strategisk med de udviklingsmuligheder, der kan styrke virksomheden og give flere penge på bundlinjen – især inden for de områder, hvor der særligt er noget at hente for den enkelte virksomhed.

Som ejerleder for et mindre byggefirma varetager Kim Mortensen mange opgaver – lige fra bogholderi og fakturering til tilbudsgivning og udførsel af opgaver, og det betyder, at han ofte bliver flaskehalsen i sin virksomhed. Derfor har han på RaketVækst haft fokus på at frigøre sig fra nogle af de mange opgaver i driften, så han ikke bliver stopklods og i højere grad kan fokusere på strategi og udvikling af virksomheden:

– RaketVækst gav mig det spark, jeg havde behov for, for at få sat nogle ting i værk, der kunne hjælpe mig selv. Jeg har fået nogle værktøjer til, hvordan jeg optimerer min tid, og hvordan jeg udvikler firmaet fremadrettet, forklarer Kim Mortensen.

Gode inputs fra undervisere og deltagere

At blive fanget i driftsopgaver er en velkendt udfordring for mange ejerledere, og det er netop derfor, at RaketVækst fungerer som et intensivt kursus med overnatning, så man kan holde fuld fokus på udviklingen af virksomheden – uden at blive distraheret af bunken på skrivebordet.

På kurset modtager man undervisning og sparring fra Erhvervshus Sjællands erfarne forretningsudviklere og en virksomhedskonsulent fra erhvervsrådet.

– Underviserne var ovenud kompetente, lyder det fra Kim Mortensen, som også satte pris på sparringen med de andre deltagere, som kunne dele ud af erfaringerne fra deres egne virksomheder.

En strategi som ikke havner nederst i skuffen

Det er omkring en måned siden, at Kim Mortensen og de seks andre deltagere forlod RaketVækst med nye strategier og mål for deres virksomheder. For at sikre sig, at strategierne ikke havner nederst i skuffen, og at målene er opnåelige, har deltagerne udarbejdet konkrete handlingsplaner på kurset. Samtidig sørger opfølgningsmøder for at holde dem til ilden.

Når Kim Mortensen nu kigger tilbage på forløbet, har han ikke fortrudt, at han i sin tid lod sig overtale til at deltage:

– Jeg kan helt sikkert anbefale at deltage på RaketVækst. Den tid, du bruger der, er godt givet ud!

Vil du også arbejde med udviklingen af din virksomhed? Så tag med, når Stevns Erhvervsråd igen holder RaketVækst 26.-28. maj. Kontakt iværksætter- og virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen for mere info tlf. 21 22 17 65 – jesper@stevnserhvervsraad.dk

Læs mere om RaketVækst