Arbejder du med lokale fødevarer? Så har du mulighed for – ganske gratis – at sælge dine varer på det nye Havnemarked i Rødvig, som sælger lokale fødevarer hver onsdag hen over sommeren – første gang onsdag d. 24. juni. 

Det er foreningen Madlandet, som står bag initiativet, som skal give lokale, sommerhusgæster og turister mulighed for at købe lokale fødevarer:

– Det bliver et lille hyggeligt marked, men med et bredt sortiment af fødevarer af høj kvalitet. Vores tanke er at sætte fokus på vores lokalt producerede fødevarer, og give kunderne mulighed for at møde producenterne bag, lyder det fra Annelise Nielsen fra Engvang Frugtplantage.

Engvang Frugtplantage står sammen med fødevareproducenterne Mjødgård, Søndergård og Brinkholm bag Madlandet. Sammen har de en fælles passion for unikke, lokale varer og råvarer, som forholder sig bæredygtigt til omgivelserne.

Foreningen har til formål at udbrede kendskabet til de lokale fødevarer fra Stevns og Faxe og samtidig at skabe indtjening for producenterne. Man behøver dog ikke at være medlem af Madlandet for at få en plads på Havnemarkedet:

– Vi vil allerhelst have, at man støtter op om Madlandets initiativer ved at deltage, forklarer Annelise Nielsen.

Det er gratis at få en stand på Havnemarkedet. For at være med, er det dog et krav, at du er egenproducent af de varer du sælger, og at du er lokal fødevareproducent fra Stevns eller Faxe.

Meld dig til:

Har du spørgsmål, eller vil du gerne tilmelde dig, skal det ske skriftligt til mail@engvang-frugt.dk.

Læs mere om Havnemarkedet


Info om Havnemarkedet

HVORNÅR?

Arrangementet bliver en fast tilbagevendende begivenhed hver onsdag hen over hele sommeren fra onsdag den 24. juni til og med onsdag den 26. august.

HVORDAN OG HVOR FOREGÅR DET?

På havnen i Rødvig. Der vil være opstillet telte, hvor du har en fast stadeplads. Du skal selv medbringe borde, stole, skilte, varer og øvrige redskaber. Madlandet sørger for, at du står i tørvejr. Stevns Kommune støtter arrangementet i samarbejde med Østdansk Landboforening i Rønnede.

I HVILKET TIDSRUM?

Producenterne sætter stader op hver onsdag klokken 09.00. Markedet åbner klokken 11.00 og lukker klokken 16.00. Du skal selv rydde helt op hver gang.

HVIS MAN ER FORHINDRET I AT ÅBNE SIN STAND, HVAD GØR MAN SÅ?

Hvis du en onsdag bliver forhindret i at åbne din stadeplads, skal du melde fra 48 timer før.