Ifølge en undersøgelse lavet af Danmarks Statistik i december 2013, har hver tredje virksomhed i Danmark, der sælger varer over nettet, også kunder i udlandet. Derudover benytter flere og flere virksomheder sig af det forholdsvis nye fænomen, Cloud Computing, hvor man kan flytte sine data fra computeren og ud på internettet eller ’skyen’, som det kaldes, så man får en mere enkel og fleksibel administration af sin forretning.

Men selvom IT for de fleste virksomheder er en vigtig, og efterhånden uundgåelig, del af hverdagen, kan det for nogle også føles som en uoverskuelig jungle, der gør det svært at gennemskue de mange teknologiske fremskridt.
Alligevel er det vigtigt, at man som virksomhedsejer ikke undervurderer eller ligefrem ignorerer de fordele, der kan være ved at bruge de helt rigtige IT-værktøjer i sin forretning.

For at hjælpe de erhvervsdrivende på Stevns med at hoppe med på IT-bølgen og vælge den rigtige IT-løsning til deres virksomheder, inviterer Stevns Erhvervsråd alle håndværkere og detailhandelen på Stevns til IT-dag, tirsdag d. 27. maj kl. 16-20 i Tinghuset, Algade 8, 4660 St. Heddinge.

Her kommer eksperter inden for IT, og præsenterer deres bud på de nyeste fremskridt inden for IT-løsninger til virksomheder.

Dagen er delt op i to temaer, som retter sig mod henholdsvis håndværksvirksomheder og detailhandelen.

For håndværksvirksomhederne vil fokus være på, hvordan man ved hjælp af moderne IT, kan gøre sin virksomhed mere mobil og få bedre styr på ordrebehandling, lagerstyring osv. På den måde kan du lettere koncentrere dig om det vigtigste: kunderne.

Detailhandelen kan glæde sig til at få eksperternes bud på fremtiden og høre hvordan e-handel bliver en væsentlig salgskanal for kunderne. Der vil også være mulighed for at få svar på, hvordan små detailvirksomheder kan bruge IT-løsninger til at holde styr på kassebeholdning og varelager.

Som en ekstra krølle på halen, vil Kok Med Kul På stå i gården ved Tinghuset og servere en gratis grillpølse med dertilhørende øl eller sodavand under hele arrangementet.

Det er gratis at deltage, men af hensyn til antallet af grillpølser, beder Stevns Erhvervsråd alle om at tilmelde sig på www.billetto.dk/it-dag