Torsdag den 20. november afholdt Stevns Erhvervsråd det unikke arrangement ”Produkt + Oplevelse = Merværdi”, der både bød på spændende smagsoplevelser og inspiration til, hvordan Stevns’ virksomheder kan bruge udnævnelsen af Stevns Klint til verdensarv til at knytte oplevelser til deres produkter.

Det var der en stor gruppe af stevnske erhvervsdrivende, der gerne ville høre mere om, og de var derfor mødt op hos aftenens vært, Skandinavisk Jura-Kalk, der inviterede indenfor til en aften i oplevelsesøkonomiens tegn. Virksomhedens stemningsfyldte festlokale med skrå, kalkede vægge og langborde af træ var med 50 deltagere fyldt godt op, og der blev hilst og snakket på kryds og tværs.

Aftenens faglige oplæg blev leveret af Naja Habermann, site-manager for Stevns Klint, og Jesper Zeihlund fra INVIO på RUC.

– Udnævnelsen af Stevns Klint til verdensarv kan ses som en løftestang for, at vi kan tiltrække flere turister til Klinten og omegn, men det er ikke noget, der sker af sig selv. Stevns Klints nye status har stor turistmæssig værdi, men det kræver en fælles og målrettet indsats at udnytte den bedst muligt, forklarede Naja Habermann under sit oplæg om, hvilken betydning verdensarven kan få for turismen og den generelle erhvervsudvikling i Stevns.

Jesper Zeihlund gav i sit oplæg inspiration til, hvordan man som erhvervsdrivende kan skabe merværdi for sine kunder gennem oplevelser, og han brugte Skandinavisk Jura-Kalk som eksempel på, hvordan man bevidst kan bruge sin virksomheds historie, faglighed og værdier i den sammenhæng.

Guldkorn med hjem

En af aftenens deltagere var Dorthe Kreutzfeldt fra Oggi:SLOW, som sælger lokalt producerede æg og hjemmelavede syltevarer, og hun fandt aftenens arrangement meget opløftende:

– Oplægsholderne var meget kompetente og formåede med hver deres vinkel at løfte ens begejstring for oplevelsesøkonomi. Jeg synes virkelig, at jeg har fået nogle guldkorn med hjem. For eksempel gjorde de det klart, at potentialet i verdensarven er for alle, og ikke kun for dem, der arbejder direkte med turisme. Jeg synes, at det er sådan en stor gave, at Stevns Klint er blevet verdensarv, og jeg håber, at det vil kunne bruges som en slags motor, og at det vil kunne gøre en forskel, fortalte Dorthe Kreutzfeldt fra Oggi:SLOW.

Den gode stemning fik et ekstra løft af Livsnyderen og Bonderøven, som tilberedte et særligt måltid til deltagerne, lavet på Stevns’ råvarer og urter. Deltagerne blev forkælet med grillet svinenakke, rodfrugter, kartoffelsalat og grønkålssalat, og til dessert æblekage – alt sammen lokal produceret. Til maden kunne de nyde Stevns Bryghus’ unikke verdensarvs-øl eller Engvangs nypressede æblemost.

Arrangementet blev afholdt i anledning af den officielle Vækst- og Iværksætteruge i uge 47.