Da Stevns Erhvervsråd i slutningen af marts holdt ordinær generalforsamling var det med indlæg fra tre tidligere Raketvækst-deltagere; Jimmy Schrøder, Patrik Broberg og Carsten Joost. Med tre omgange Raketvækst inden for fire måneder er forløbet blandt Stevns Erhvervsråds mest populære tilbud, og det er der god grund til ifølge de tidligere deltagere.

Erhvervschef Thomas Christensen, har sagt det længe: ”Raketvækst er erhvervsrådets bedste tilbud til virksomheder, som ønsker at arbejde udviklingsorienteret med sin virksomhed.”

Efter at Thomas Christensen havde sagt det tilstrækkelig mange gange til Jimmy Schrøder, der er indehaver af tømrer-snedker virksomheden Flemming Schrøder, besluttede han sig for at tage med på det tre-dages udviklingsforløb i november. På generalforsamlingen fortalte han om, hvad han havde fået ud af at deltage:

– Det var et meget intenst forløb, hvor du kigger hele din virksomhed igennem og bliver udfordret med spørgsmål om din virksomhed, som du bliver ”tvunget” til at tage stilling til. På de tre dage, bliver din virksomhed ”rusket” godt igennem og sat sammen på nye måder, så man ser sin virksomhed med nye øjne, fortalte Jimmy. Han var især imponeret over folkene fra Væksthus Sjælland, som var gode til at fange, hvem deltagerne var og til at ”provokere” dem til at tænke over, hvad de ville.

Mål nået hurtigere end forventet

Patrik Broberg fra Broberg Entreprise deltog på samme Raketvækstforløb, som Jimmy. Selvom han synes det var en udfordring at slippe ansvaret for sin virksomhed i tre dage, var han glad for at han tog med.

– Raketvækst har gjort, at vi har fået optimeret nogle processer i virksomheden. I forløbet arbejdede vi med at opstille nogle mål og nogle ”mustwin-battles”, som vi faktisk har nået hurtigere, end vi havde forventet, så derfor har vi allerede kunne sætte os nogle nye mål. Jeg kan kun anbefale at deltage på Raketvækst, lød det fra Patrik.

På forløbet fandt Patrik bl.a. ud af, at han skulle blive bedre til at uddelegere ansvar til sine medarbejdere, og han blev så grebet, at han allerede på sidste dagen af forløbet sendte mails ud til sine medarbejdere om de nye ændringer, som nu er trådt i kraft.

Udfordring at ryge om bag skrivebordet

Carsten Joost fra Joost El deltog på Raketvækst-forløbet i 2013. Hans virksomhed var på det tidspunkt vokset, så han havde ansvar for flere medarbejdere.

– Jeg kunne godt skifte en stikkontakt, men jeg manglede de ledelsesmæssige kompetencer. Jeg tror, det er en generel udfordring for os håndværkere, der har virksomhed og ryger om bag skrivebordet. På Raketvækst fik jeg ”bombet” min virksomhed og samlet den igen på nye måder. Jeg fik tænkt over ledelse og strategi, og fik et godt netværk til folk, der kunne hjælpe mig, så det er tre dage, der er givet godt ud fortalte Carsten.

Carsten har efter Raketvækst bl.a. arbejdet med at søgemaskineoptimere sin hjemmeside med hjælp fra Thomas Zacchi, der også underviste på forløbet, og det har givet flere kunder.

Når hverdagen rammer efter Raketvækst, kan det være en udfordring at nå de mål og følge de strategier som deltagerne lagde under forløbet. Derfor havde de alle tre været glade for, at der har været opfølgningsmøder efter forløbet, hvor de er blevet holdt op på de mål de har sat.

Selvom de tre Raketvækst-deltagere, der holdt oplæg på generalforsamlingen, alle er fra håndværksbranchen, er Raketvækst et tilbud til alle etablerede virksomheder, som gerne vil arbejde med at udvikle strategi og ledelse i virksomheden.

Stevns Erhvervsråd holder løbende nye Raketvækst forløb, når der er samlet nok deltagere.

Kontakt erhvervschef Thomas Christensen, hvis du gerne vil høre mere om Raketvækst på tlf. 30 61 99 52 eller Thomas@stevnserhvervsraad.dk