Erhvervslivet i Stevns Kommune var onsdag d. 24. marts samlet til årets store fælles fejring. I år under lidt andre forhold end tidligere, da Erhvervstræffet grundet Corona-restriktioner måtte afholdes virtuelt. Det forhindrede dog ikke at deltagerne kunne være med til at overrække årets erhvervspriser.

Uddeling af priserne er højdepunktet på aftenen. Der er nomineret tre virksomheder/organisationer i hver kategori og Stevns Erhvervsråds bestyrelse afgør hvem vinderen bliver.

Årets Iværksætter

Første kategori, der skulle uddeles priser i, var Årets Iværksætter. Prisen uddeles til en virksomhed på under 3 år med adresse og aktiviteter i Stevns Kommune. Vi lægger vægt på vækst, skabelse af arbejdspladser og ansvarlighed overfor lokalområdet.

Vinderen blev: DRYK Aps.

Dryk fik denne beskrivelse med på vejen:
Årets iværksætter i Stevns 2021, solgte sit første produkt i marts 2020 og har allerede tidoblet sin omsætning. De fik hul på det danske marked med en abonnementsmodel og et succesfuldt samarbejde med micro-influencers. Samtidig er virksomheden nomineret til Danish Design Awards i kategorien bedste emballage.
De arbejder på at rejse kapital til eget produktionsanlæg i samarbejde med en af verdens førende producenter.

Årets CSR-pris

Herefter blev årets CSR-pris uddelt. De nominerede til prisen bliver indstillet af Stevns Kommune og prisen given til en organisation eller virksomhed, der gør noget ekstra for mennesker, der har udfordringer med at passe ind i det etablerede arbejdsmarked.

Vinderen blev: Klippingegård

Klippingegård v. William Perch-Nielsen vandt for et vedvarende og givende samarbejde om at skabe muligheder og rammer for mennesker, der har brug for en hjælpende hånd ind på arbejdsmarkedet. Han udviser enestående tålmodighed og evner at flytte mennesker.

Årets Virksomhed

Sidst, men ikke mindst, skulle den store pris som Årets Virksomhed uddeles til en virksomhed der er placeret i Stevns Kommune og er over 3 år gammel, som har en sund økonomi, oplever stabil vækst og skaber arbejdspladser. Det skal være en virksomhed, der sætter Stevns på landkortet, er en god ambassadør for kommunen og bidrager til lokalsamfundet.

Vinderen blev: BN-Plast Teknik Aps.

Begrundelsen for at vælge BN-Plast Teknik var ejernes seje, målrettede og velovervejede vækstrejse med et skarpt og præcist fokus på deres rolle i markedet og deres kunders behov. Og, for at turde at dele ansvaret for virksomheden mellem to ejere, som perfekt supplerer hinanden i kompetencer, og får dækket virksomheden ind på både de interne linjer omkring produktionen og på de eksterne omkring kunderne, så virksomheden bedre kan møde kundernes og markedets behov. Vinderen er en virksomhed, som også har fokus på medarbejderne, det gode arbejdsmiljø og det kollegiale sammenhold.

 

Uddeling af priserne – fysisk

Vinderne var ikke fysisk til stede for at kunne modtage deres priser. Derfor kørte formand for arbejdsmarked, erhverv og turismeudvalget i Stevns Kommune, Mikkel Lundemann Rasmussen, erhvervschef Thomas Christensen og iværksætter- og virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen rundt med priserne torsdag d. 25. marts.

DRYK

”Jeg er oprigtigt glad for den anerkendelse som man viser mig med den her pris. Jeg glæder mig til at udvikle min virksomhed og blive end endnu større del af Stevns og det helt fantastiske lokalsamfund, ” siger Christian Christensen, direktør i DRYK, da Jesper Yde Knudsen møder ham ved hans idylliske hjem på Stevns’ kyst.

BN-plast Teknik

”Vent, vi skal have medarbejderne med på billedet, den her pris er lige så høj grad deres fortjeneste som vores, ” siger Boye, direktør i BN-plast Teknik og medejer Kim Mach Andersen fortsætter, ”Det var et meget stærkt felt, så vi havde ikke regnet med, at det blev os der vandt. Vi er meget stolte og det viser, at vi gør det rigtige.” Prisen blev overrakt af erhvervschef Thomas Christensen.

Klippingegård

”Jeg gør jo ikke det her for at få en pris, men for at gøre en forskel for mennesker, der har brug for det. Jeg tænker det ikke som noget særligt jeg gør, men det er vigtigt for mig, at møde folk der hvor de er. Vi bliver alle sammen bedre, når vi får at vide, at der er noget vi er gode til, ” fortæller William Perch-Nielsen, da udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen fanger ham midt i afdækningen af de nye kartofler.

Erhvervspolitik

Ud over at kunne fejre virksomheder, der er noget særligt, kunne deltagerne også blive klogere på kommunens erhvervspolitik.

Borgmester Anette Mortensen, formand for arbejdsmarked, erhverv og turismeudvalget i Stevns Kommune, Mikkel Lundemann Rasmussen og formand for Stevns Erhvervsråd Lars Warm, stillede op til debat om erhvervspolitikken i kommunen.

Det vigtigste var en status på den digitale og fysiske infrastruktur. Her fremhævede Anette Mortensen arbejdet med at skaffe en tilknytningsvej til motorvejen, så Stevns kan bevare kontakten til omverdenen samt arbejdet med at sikre Østbanen, der for mange er en livsnerve. Der skal lægges nye skinner og anlægges en ny station i Rødvig.

Dernæst handlede det om løsningsorienteret sagsbehandling, her fremhævede både Anette Mortensen og Lars Warm, at det var nødvendigt med gensidig forståelse og samarbejde. Og at løsningsorienteret sagsbehandling ikke betød “nu-og-her” godkendelse af alle ansøgninger, men en villighed fra både erhvervsliv og kommune til at kigge på løsningsmuligheder.

Aftenen sluttede festligt med indslag af Henrik Skovdal, der fortalte om hvordan humor kan bruges – og ikke bruges, som ledelsesværktøj.